Een thuis wil iedereen. En zonder thuis geen vakantie. En ik heb een mooi thuis in Tilburg. Dat is luxe daar ben ik mij goed van bewust. En ik voel me ook thuis op Curaçao. Dat is rijkdom. Ik vertel je er meer over in deze blog.

Zoals je weet ben ik op Curaçao geboren. Mijn jeugd heb ik er doorgebracht en ik heb er een geweldige tijd gehad. Het blijft voor altijd mijn eiland. Mijn dushi Korsow. Mijn eiland waar ik ongelofelijk trots op ben. Toen ik ging studeren ben ik naar Nederland geëmigreerd. Naar Tilburg om precies te zijn. En in Tilburg ben ik altijd blijven wonen.

Want dat thuisgevoel heb ik in Tilburg. Een gezellige Brabantse stad waar altijd wel wat te doen is. En waar het dorpse karakter niet is verdwenen, ondanks de meer dan 200.000 inwoners. Mijn reisbureau is dan ook gevestigd in Tilburg. Mijn thuishonk. Vandaaruit vlieg ik de hele wereld over. Want ik stuur graag andere mensen op reis, maar ik reis zelf ook erg graag. Zoals wel eens wordt gezegd van je hobby je werk maken. Dat heb ik dus gedaan.

Wel altijd vanuit Tilburg. Mijn thuis. En afgelopen week heb ik een verrassingsbezoek gebracht aan mijn ouders op Curaçao. Mijn andere thuis. Ze waren blij verrast mij weer te zien en ik was dat natuurlijk ook! Ondanks het feit dat we bijna dagelijks elkaar bellen of skypen is het toch helemaal anders wanneer je iemand daadwerkelijk kan vasthouden. Een onbeschrijfelijk gevoel.

En als ik dan op Curaçao ben voel ik me ook weer onmiddellijk thuis. De wegen zijn bekend, de mensen zijn bekend, de cultuur is bekend. De sfeer, de mensen, de geur. Alles is prettig en alles voelt zo eigen en doet me denken aan mijn jeugd die ik daar heb doorgebracht. Nu is het wel zo dat ook Curaçao verandert en met haar tijd mee gaat. Eigenlijk wil je dat niet en wil je dat alles blijft zoals het is. Maar ik begrijp natuurlijk heel goed dat ook mijn eiland met de tijd mee moet gaan. En dat de veranderingen juist goed zijn voor het eiland. Er is bijvoorbeeld nog nooit zoveel toerisme geweest op Curaçao. Een knappe prestatie.

En nu ben ik weer in mijn andere thuis. Thuis in Tilburg. Ik gun in ieder geval iedereen een warm thuis. Een warm thuisgevoel. En wil je ook eens genieten van de hartelijkheid van de mensen op Curaçao, ga dan vooral eens mijn eiland bezoeken. En helemaal objectief ben ik dus niet, maar je hoeft niet op Curaçao geboren te zijn om je er toch thuis te voelen!

Bon bini op dushi Korsow,

Clinton