De vakantiebeurs 2018 is al weer voorbij. Het jaarlijkse evenement in de jaarbeurs in Utrecht waar alle vakantieaanbieders samenkomen en de nieuwste trends op vakantiegebied worden geshowd. Zelf ben ik vorige week dinsdag ook geweest. Veel mensen vinden dat raar. Moet je nu vakanties gaan kijken in een beursgebouw? Dat is toch niet meer van deze tijd?

Ja wat is niet meer van deze tijd. De vakantiebeurs bestaat al sinds de jaren ’70 dus in die zin is het fenomeen wel oud. Om over het fenomeen beurs maar niet te spreken. Bij elkaar komen om noviteiten te kunnen bewonderen doen we al veel langer. Ik zal dit niet helemaal historisch gaan uitdiepen, maar sinds de 19de eeuw zeker. Denk bijvoorbeeld aan de wereldtentoonstellingen, waar de deelnemende landen een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling. Ieder land zet z’n beste beentje voor.

Maar snel terug naar de vakantiebeurs. Hoe actueel is dat dan nog. Zelf hou ik van ruiken, voelen, aanraken om boer Geert nog maar ‘ns te citeren. En dat kan bij een beurs. En ieder land wil ook bij de vakantiebeurs z’n beste kant laten zien. En dus krijg je mooie exposities van landen te zien met mensen uit die landen. En die hebben vaak interessante verhalen uit die landen. Zo sprak ik o.a. met een meneer uit Argentinië die prachtig vertelde over de Andes.
En dat gebeurt je dan gewoon in Utrecht. Volgend jaar is deze jongeman uit de jaren ’70 er gewoon weer bij. Noteer het maar vast in je agenda van 8 t/m 13 januari 2019.

Hasta la vista!
Clinton