Eén van de redenen waarom je op vakantie gaat is om even heerlijk te relaxen. Even niet de drukte van thuis en genieten van een andere omgeving. Mijn ervaring is dat de reservering van de huurauto dat relaxte gevoel nog weleens teniet kan doen……

Meestal reserveer je zo’n auto online. Net zoals we tegenwoordig zoveel online bestellen, kan dat met een huurauto natuurlijk ook. En waar zoek je dan meestal op als je online gaat zoeken. Juist ja, de laagste prijs. En dat weten de grote autoverhuurders natuurlijk ook! En dus zorgen zij ervoor dat je altijd een scherpe prijs krijgt te zien als je een zoekopdracht hebt ingegeven. En als je dan verder gaat klikken, dan komt meestal de werkelijke prijs. Want er komen kosten bij voor verzekeringen, ophalen luchthaven et cetera.

Ja en dan ben je op de luchthaven. Ik heb het zelf helaas diverse keren meegemaakt in Amerika, maar ook in kleinere plaatsen zoals La Réunion. Je hebt net een lange vlucht achter de rug en bent moe. Je wilt snel de auto en dan naar je hotel. Snel is helaas vaak in de rij staan bij de autoverhuurder en dan opnieuw alle gegevens overhandigen die je ook al op internet had ingegeven. En dan het belangrijkste. Want je dacht dat je goed verzekerd was. Maar in de kleine lettertjes heb je toch weer iets over het hoofd gezien. Bandenverzekering, glasverzekering, inzittendenverzekering en wat ze verder nog verzinnen….. Je moet het allemaal bijbetalen en dat gaat dan meestal nog om relatief grote bedragen. Ja en dan is het goedkope online boeken toch weer penny wise pound foolish.

Afgelopen weekend ben ik drie dagen op Lanzarote geweest. Een Mini gehuurd via Sunny Cars. Het voordeel als ik via deze firma boek is dat ze én niet duurder zijn én altijd zijn alle kosten inbegrepen. Geen verrassingen achteraf. Ook niet in landen waar je bijvoorbeeld de taal niet goed spreekt. En dat vind ik persoonlijk toch wel een prettig idee. Het kan dus toch; lekker op vakantie met de huurauto zonder stress!

Hasta la vista!
Clinton