Alweer een paar jaar geleden heb ik de staat Texas bezocht. Niet de meest voor de hand liggende Amerikaanse staat om te bezoeken, maar moet je dat nou doen?

Om meteen maar antwoord te geven op de vraag. Ja dat moet je doen. Het is namelijk een staat waar je echt voelt dat je in Amerika bent. De typische mannen met cowboylaarzen en -hoeden kom je tegen. En dat is toch gewoon leuk. Zelfs het line dance, jawel, heb ik gedaan en ook dat is leuk. In een grote tent met grote lange tafels en dan countrymuziek. Waarom niet, je bent toch op vakantie.

En daarnaast heb je een aantal leuke steden om te bezoeken. Wat denk je van Houston. Het is de vierde grootste stad van Amerika. Je vindt er onder andere het Houston Space Center. Van hieruit worden de bemande ruimtevluchten geleid. En je kent het natuurlijk van “Houston, we have a problem” uit de film Apollo 13 uit 1995. Een andere bijzondere stad in de staat Texas is San Antonio. Een stad met een beetje een Europese uitstraling vond ik. Je hebt er smalle rivier en langs deze rivier heb je allerlei gezellige cafés en restaurants. Ze noemen dit The Riverwalk. Prachtig.

Andere bekende steden die het bezoeken waard zijn, zijn Austin en Dallas. Jazeker van de bekende serie uit de jaren ’80.  En natuurlijk bekend vanwege de moord in 1963 op de 35ste president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy. En in Austin zeker de overheerlijke Barbecue proberen (zie foto). Na de stedenbezoeken kun je ook nog lekker op het strand liggen in Texas. In Texas? Yes sir. Zelf heb ik dit schiereiland ook bezocht. Het is South Padre Island. Op de weg er naar toe rijd je door het plaatsje Harlingen. Dat komt je vast wel bekend voor…… Het eiland zelf is vooral een vakantie-eiland voor de Texanen, en daar passen wij Nederlanders prima tussen. Op het eiland zelf is van alles te doen. Je kunt er dolfijnen spotten, boottochtjes maken, op het strand liggen en lekker eten. Uiteraard de bekende burgers, maar op South Padre Island zitten ook een paar goede restaurants waar je prima kunt tafelen.

Dus als je Amerika gaat bezoeken. En je wilt een keer wat anders. Dan kun je prima kiezen voor Texas. Mijn tip: hou het bij deze staat want het is immens groot. De Lone Star State is na Alaska de grootste staat van de VS. Er is genoeg te zien!

That’s all folks!

Clinton