Afgelopen week was ik in Phuket, Thailand. Dat is mij erg goed bevallen. Natuurlijk vanwege de mooie omgeving en de mensen. Maar ook vooral door het bijzonder lekkere eten op straat.

Aangekomen op de luchthaven van Phuket werd ik gelukkig opgehaald door een vriend van mij die daar sinds kort woont. Dat was handig. Dan hoef je geen taxi te zoeken en hij begeleidde mij gelijk naar het logeeradres. En wat ga je dan doen na zo’n lange reis? Eten! Tenminste ik wel. En dan meestal even voor de snelle hap. En toen heel snel naar bed.

De volgende dag voor het eerst Phuket gezien. En haar mooie omgeving. Het is een stad van veel kermis en veel toeristen, maar als je alleen dat ziet dan doe je de stad echt tekort. De bergachtige omgeving met prachtige baaien is een lust voor het oog. Deels natuurlijk ook door de tropische temperatuur van rond de 30 graden. Op de een of andere manier ziet de wereld er dan altijd net een beetje vriendelijker uit. Dan is het lekker om even een duik te nemen. En dat heb ik dan ook gedaan. En verder op de motor de omgeving verkend en naar de oude stad van Phuket geweest. Met haar Portugees koloniale architectuur.

Phuket is een stad met een karakteristiek stadsbeeld. Er zijn diverse Chinese heiligdommen te zien in het historisch centrum van Phuket. In het Hua museum kun je meer over de Chinezen op Phuket te weten komen. Er zijn nog diverse ander museums die je kunt bezoeken, zoals het Phuket Mining museum en het Phuket Seashell Museum. En verder natuurlijk niet vergeten om buiten de stad de Big Buddha te bezoeken. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een groot standbeeld van Boeddha. Met 45 meter hoogte en iets meer dan 25 meter breed.

Ja en dan het eten. Zoals de titel van deze blog aan aangeeft, gewoon lekker op straat eten. Je moet wel een enigszins sterke maag hebben, want het is behoorlijk pittig. Maar bijzonder goedkoop en bijzonder lekker. Op het eerste gezicht zien de “restaurants” er wat achenebbisj uit, maar daar moet je absoluut doorheen kijken. Er worden heerlijke authentieke gerechten gemaakt. Live cooking en vers. Dus bij een bezoek niet twijfelen, gewoon doen!

ลาก่อนกินอร่อย

Clinton