Laat ik het maar meteen zeggen, ik ben niet helemaal objectief in deze blog. Want ik ben geboren op Curaçao. Dus dan weet je dat al vast… Hier zeggen ze ge bent unne Brabander en op Curaçao ben je dan een Yu di Kòrsou. Geboren en getogen op dushi Kòrsou!

Steeds meer toeristen ontdekken dat ook. Nog altijd komen er veel Nederlanders, maar de laatste tijd ook steeds meer Europeanen uit andere landen zoals Duitsland en België. Amerikanen gaan voor hun vakantie nog altijd vaker naar het buureiland Aruba, maar zijn ook steeds vaker op Curaçao te zien. Hoe komt dat nu die stijgende toerisme aantallen?

Jaarlijks bezoeken ongeveer 500.000 toeristen het eiland en dat komt denk ik vooral door een goede mix. Een mix van een gastvrije bevolking, prachtige stranden en het stralende weer. Het is er altijd rond de 30 graden. En das natuurlijk een mooi vooruitzicht voor je vakantie. Ook zijn er goede vluchtverbindingen met bekende luchthavens zoals Schiphol. Dagelijks zijn er meerdere vluchten vanaf Schiphol met KLM en TUI Fly.

Als je op Curaçao verblijft, vind ik het verstandig om een huurauto te nemen. Waarom lees je in mijn blog over huurauto’s. Het eiland is weliswaar niet zo groot, maar het openbaar vervoer is er niet zoals wij dat hier kennen. En bovendien is autohuur niet duur en de benzine kost er vergeleken met Nederland bijna niets. Dus rijden maar! Naar je hotel, resort, appartement of huurhuis. De beleving van een land is nogal verschillend als je in een huurhuis in een rustige buurt zit of in een all-inclusive resort. Alles kan op Curaçao en dat is vooral een kwestie van een persoonlijke smaak. Zelf vind ik beide leuk en ik kan het zeker aanraden om een keer te proberen.

Het bekendste all-inclusive hotel op het eiland is het Kunuku Aqua Resort. Dit is onderdeel van het reisbedrijf Corendon. Via hen kun je er dus ook een relatief goedkope vakantie boeken. In het hogere segment zit bijvoorbeeld het Baoase Luxury Resort. Dit 5-sterren hotel beschikt over een eigen strand, luxe suites met een eigen hot tub en villa’s met een privézwembad. Tripadvisor beoordeelt dit hotel als uitstekend. En dan zijn naast hotels veel huizen die je kunt huren. Dan moet je natuurlijk wel een beetje opletten waar je het huis gaat huren en in welke wijk je gaat zitten. Bijvoorbeeld in de wijk Jan Thiel of in de wijk Julianadorp. Ook speelt dan mee hoe je gezinssamenstelling is. Ben je met een groep vrijgezelle mannen of reis je met een gezin met kleine kinderen. Ook hier geldt weer dat voor beide doelgroepen Curaçao veel te bieden heeft.

In mijn volgende blog lees je meer over wat er allemaal te doen is op dit tropische eiland.

Hasta la vista!

Clinton