Het was in de winter van 2015. En voor mij is winter altijd een periode van overleven, want met die kou ben ik niet opgegroeid. Dus wat doe je dan in de winter, dan ga je naar een land waar de zon wel schijnt. En zo was ik eind december, oudejaarsavond 2015 om precies te zijn, op het altijd zonovergoten eiland Curaçao. Een eiland wat ik goed ken, want ik ben er geboren. En omdat mijn ouders en veel familieleden er wonen is het ook altijd een gevoel van thuiskomen. Een plezant gevoel wat ik moeilijk kan beschrijven. Een beetje het gevoel wat Rob de Nijs zo treffend zingt in zijn nummer Foto van vroeger. De wereld was niet groter dan de globe van mijn vader. Mijn eigen kamer is er nog altijd in het ouderlijk huis. Nou ja, eigen het lijkt in niets meer op mijn kamer, maar het voelt nog wel altijd als mijn kamer. En van wie het is maakt eigenlijk ook niet uit, het gevoel is nog altijd goed. Met een gat in m’n kop en m’n broek vol met scheuren, mijn moeder was thuis dus wat kon me gebeuren. Dat gevoel.

Daar zaten we dan heerlijk op de veranda met mijn ouders te mijmeren over vroeger en ondertussen tikte de klok door naar twaalf uur. Het zijn van die typische momenten om terug te kijken en te praten over alles wat geweest is en wat je hebt meegemaakt. Zeker ook met je ouders. Maar zelf ben ik ook altijd wel van het vooruit kijken. Weer zin in een nieuw jaar, nieuwe ideeën en nieuwe uitdagingen. Reizen is één van de grootste passies in mijn leven. Het verrijkt mijn bestaan. Nieuwe landen zien, andere culturen ontdekken en bijzondere mensen ontmoeten. Waarom ga ik daar eigenlijk niet nog meer mee doen vroeg ik mezelf af. En ja op de veranda van mijn ouders, waar mijn leven dik veertig jaar geleden is begonnen, heb ik het besluit genomen om een nieuw avontuur te starten. Mijn passie wil ik met meer mensen delen en daarom ben ik een jaar geleden gestart als zelfstandig reisadviseur.

Reizen verrijkt je leven. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Van een heerlijke luilekker strandvakantie, rondreizen met een rugzak, een mooie stedentrip of een ontspannen cruise. Alles is mogelijk. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie en neem gerust contact met me op. Want samen creëren we de mooiste reis.

Hasta la vista!