Jullie weten inmiddels dat ik gespecialiseerd ben in reizen naar (Latijns) Amerika en het Caraïbisch gebied. En niet alleen voor zon, zee en strand. Want er is zoveel meer.

Natuurlijk heb je er een prachtige azuurblauwe zee. Parelwitte stranden en heerlijke cocktails. En daar kun je heerlijk van genieten. Of je nu gaat om te ontstressen van het Nederlandse tempo of gewoon om te genieten van het rustiger tempo. De landen zijn vaak Spaanstalig en het woord mañana wordt niet voor niets veelvuldig gebruikt.

En zoveel meer is er ook op de República Dominicana. Ook op dit Caraïbische eiland heb je kilometerslange stranden met ontelbare palmbomen. Maar het heeft zoveel meer. Ook hier is ooit de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus geweest. Hij is zelfs gouverneur geweest van Hispaniola. Zoals het eiland heet wat de Dominicaanse Republiek deelt met Haïti. En zijn zoon Diego Christoffel heeft vele jaren gewoond in de hoofdstad Santo Domingo. Nou tot zover de geschiedenis, weer terug naar de huidige tijd.

Want in de huidige tijd kunnen we al dat moois uit de 15de eeuw nog steeds bewonderen. De  wijk Ciudad Colónial is niet voor niets door Unesco geplaatst op de werelderfgoedlijst. Het is een mooie wijk om in te wandelen en een bezoek te brengen aan de vele musea en het paleis van Diego Columbus. Ook bijvoorbeeld de kathedraal van Santo Domingo is prachtig. Dus ik kan wel zeggen de hoofdstad Santo Domingo de Guzmán (zoals de stad officieel heet) is een bezoek meer dan waard. En niet in de laatste plaats om de mensen.

Want ik heb het wel veel over de mooie historische gebouwen, maar de mensen maken natuurlijk het verschil. Vriendelijk en behulpzaam. Ik adviseer om een leuke eetgelegenheid te zoeken, even net buiten de toeristische zone. Dan ervaar je pas de ambiance van Santo Domingo. En het eten is fenomenaal! De hoofdingrediënten zijn eenvoudig:   bonen, rijst en vis of vlees.

Een zeer geliefd gerecht is de sancocho, een stoofschotel met vlees of vis, groenten en cassave. Een populair bijgerecht is gebakken banaan. Het casabe brood, is een plat brood bereid met casavemeel. Dit stamt nog uit de tijd van de oorspronkelijke bewoners, de Taíno’s. Voor de visliefhebber is er pecado con coco. Vis met kokossaus. Heerlijk!

En heb ik dan in deze paar alinea’s alles verteld over de Dominicaanse Republiek? Nee natuurlijk niet! Met meer dan 10 miljoen inwoners is er nog veel meer te doen en te zien! Neem contact met me op voor meer informatie.

Hasta la vista!

Clinton