Als je naar Curaçao op vakantie gaat, dan is dat een hele belevenis! Je kunt een museum bezoeken, flamingo’s bekijken, de Christoffelberg beklimmen en ja je kunt ook naar het strand.

Ik hoor je denken; in Europa kan ik ook naar het strand. Ja natuurlijk is dat zo. En ook hier heb je prachtige stranden. Maar de combinatie van tropisch weer, helder water, wuivende palmbomen en parelwitte stranden geven toch net dat andere gevoel. Een tropisch gevoel. Want de stranden zoals ik die op Curaçao ken zijn prachtig. En ook de onderwaterwereld is mooi om te ontdekken.

Al snorkelend kun je de onderwaterwereld verkennen. Je ziet veel tropische vissen en ook mega grote schildpadden. De zogenaamde zeeschildpadden. Helemaal aan de punt van Westpunt vind je Playa Grandi. Dit strand staat ook wel bekend als Playa Piskado, het vissersstrandje. Het is misschien niet het mooiste of meest comfortabele strand om te liggen, maar de onderwaterwereld maakt veel goed. Lokale vissers brengen hier via de pier hun vers gevangen vis binnen en maken deze direct schoon. De onderdelen van de vis die ze niet kunnen gebruiken gooien ze terug in zee. Je raadt het al: zeeschildpadden houden wel van de gratis snack en zwemmen daarom meestal rond de pier. Ik weet het niet precies, maar ik denk dat ze zeker een meter groot zijn. Indrukwekkend!

Een ander strand wat ik onlangs heb bezocht is Playa Porte Marie. Hier heb je veel leguanen op het strand. Dat zijn al grote dieren. Maar je hebt er nog grotere dieren; varkens! Net zoals op de Bahama’s voor de kust van de Verenigde Staten. Een reeks eilanden van de Bahama’s, bekend als de Exuma-eilanden, zijn het thuis van varkens. Het wordt al Pigs Beach genoemd. Nou zoveel heb je er niet op het strand op Curaçao, en ze zijn een maatje groter, maar wel net zo bijzonder om te zien. Zo’n groot varken lekker op dat witte strand en met de pootjes in het tropisch warme zeewater. Net zoals wij ook van lekker pootje baaien houden. Leuk toch!

Binnenkort meer weetjes over mijn geboorte eiland.

Hasta la vista!

Clinton