Argentinië is een uitgestrekt land. Zelfs zonder de gigantische punt van Antarctica is het één van de grootste landen ter wereld. Het is dan ook een land met een enorme verscheidenheid. Van de vochtige jungles in het noordoosten en de kurkdroge hooglandsteppen van het noordwesten tot de vruchtbare pampa’s en het winderige Patagonië. En niet te vergeten de bruisende hoofdstad; Buenos Aires. En specifiek over deze metropool wil ik het met jullie hebben in deze blog.

Zelf heb ik deze stad enkele jaren geleden bezocht. Wat een prachtige stad! Je wordt overweldigd door het Argentijnse enthousiasme voor zoveel aspecten van hun eigen cultuur en de nieuwsgierigheid naar de wereld buiten. En de clichés kloppen dan ook wel. Argentijnen houden erg van voetbal, politiek en uiteraard de tango. Buenos Aires is een geweldige plek om gewoon rond te lopen, mensen te kijken, te winkelen of de unieke sfeer te proeven. En vergeet niet de Argentijnse steak.

En wat ik zelf erg uniek vind aan Buenos Aires zijn de Europese invloeden. Vanaf Amsterdam is het meer dan 11.000 kilometer vliegen, maar je ziet duidelijk dat hier in het verleden vele Spanjaarden, Portugezen en vooral Italianen hun nieuwe thuis hebben gevonden. De vele immigranten heeft Buenos Aires (Goede Luchten) de welvarende en veelzijdige stad gemaakt die het nu is. De porteños zijn trots op hun stad. En is daar een goede reden voor? Wat mij betreft wel. De stad is een bezoek meer dan waard.

De highlights zijn wat mij betreft de wijken Palermo, La Boca en San Telmo. In deze laatste wijk heb je veel antiekwinkeltjes en de tangocafés. En de tango is uiteraard een must bij een bezoek aan de Argentijnse hoofdstad. In La Boca vind je de mooie kleurrijke huisjes en in de barrio Palermo is het heerlijk wandelen en lekker eten. Het plein Plaza de Mayo is vooral bekend geworden door de Dwaze Moeders die hier nog altijd protesteren tegen hun verdwenen kinderen. Dat is een minder mooi onderdeel van de geschiedenis, maar ook een bezoek waard. Evenals het graf van Evita Perón op de begraafplaats Recoleta. De graven zijn monumentale bouwwerken en staan bekend als bóvedas.

Ja en dan voor de voetbalfans onder ons. Diego Armando Maradona is er geboren en twee hele grote clubs met ieder een rijke historie voetballen er ieder weekend. Boca Juniors en River Plate. En ook als je niet zo van voetbal houdt, is het mooi om te zien hoe de Argentijnen hun voetbalclub adoreren. Met heel veel temperament! Het beste is om dit zelf te ervaren. Ik zou zeggen, gewoon doen!